zondag 23 februari 2014

uitdaging : hoe praten haringen met elkaar ?

De haring zegt het met scheten

Broodje Haring
foto: psd
Haringen communiceren door het laten van scheten. Dat blijkt uit onderzoek van Canadese biologen. Ze persen gasbelletjes uit hun anus. Dat geeft een knetterend geluid. Ze doen dit met name 's nachts, als ze elkaar niet goed kunnen zien.

Een gemiddelde haringscheet duurt 2.5 seconden maar er zijn uitschieters gemeten van wel 8 seconden. Stel je voor! Het bleek ook dat er geen relatie was met eten en ze laten meer scheten als er meer andere haringen in de buurt zijn. Nou zijn er scholen haring bekend van wel 1 miljoen haringen, wat een geknetter moet dat opleveren. De scheten die ze laten vallen precies binnen het gehoorbereik van de haring maar de meeste andere dieren kunnen hun scheten niet horen, een babbeltje met een krab zit er dus niet in maar het voordeel is wel dat heerlijk kunnen roddelen over andere beesten zonder dat die hen kunnen horen. Haringen zijn dus fantastische beesten.


Janne was de snelste van de vele leerlingen die beleefd probeerden te zeggen dat ze met scheten communiceren !  Proficiat !

Ik moest te weten komen wat de favoriete dwergplaneet van Helena was,mijn gok op Pluto bleek verkeerd te zijn, het bleek om een onbekende 2005 en nog iets te gaan.  James beaamde dat Grand Theft Auto  van Rockstar was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten